Open Bedrijvendag in Herentals
Op zondag 2 oktober zal de Open Bedrijvendag opnieuw vele duizenden mensen op de been brengen.In Herentals zetten acht bedrijven hun deuren open en ook in het Netepark kan het publiek een bezoekje achter de schermen brengen.

Door de Open Bedrijvendag in Herentals mee te organiseren, wil het stadsbestuur de lokale economie steunen.
 
Bloed geven in zaal ’t Hof 
Elk jaar organiseert het Rode Kruis Herentals bloedinzamelingen in zaal ’t Hof. In 2012 vinden deze bloedinzamelingen plaats op 13 en 20 februari, op 14 en 21 mei, op 13 en 20 augustus en op 19 en 26 november. Het stadsbestuur stelt zaal ’t Hof hiervoor gratis ter beschikking. Meer informatie over de bloedinzamelingen van het Rode Kruis vindt u op www.bloedgevendoetleven.be.
 
Openingsfeest cultuurseizoen 
Op zondag 25 september geeft cultuurcentrum ’t Schaliken een voorsmaakje van wat er tijdens het seizoen 2011-2012 te beleven valt. Het wordt een dag met gratis optredens, familievoorstellingen en kinderanimatie in de schouwburg, de foyer, op het buitenplein en in de Lakenhal. Het openingsfeest start om 14 uur en eindigt om 17 uur.
 
Stad steunt Rockhour 
Op 20 juli organiseert jeugdhuis 10R20 het jongerenevenement Rockhour. Vanaf 19 uur laten drie rockgroepen en een dj de jongeren kennismaken met rockmuziek. Het stadsbestuur ondersteunt de organisatie van culturele evenementen voor jongeren en kent 10R20 een subsidie van 350 euro toe, onder voorbehoud van de bewezen kosten.
 
Subsidie voor heraanleg toegangsweg Herentalse Tennisclub 
Enkele leden van de Herentalse Tennisclub Ter Heyde aan de Lichtaartseweg slaan de handen in elkaar om de toegangsweg naar de club veiliger te maken. De geraamde kosten van de heraanleg bedragen 2.939,09 euro. De tennisclub kan aanspraak maken op de subsidie voor uitvoering van sportinfrastructuurwerken voor erkende Herentalse sportverenigingen. Via deze subsidie betaalt het stadsbestuur de helft van de bewezen kosten.
 
Noorderwijk Alive 
Van donderdag 25 tot zondag 28 augustus is iedereen welkom op het Statieplein in Noorderwijk voor een nieuwe editie van Noorderwijk Alive. Op donderdag is er een wielerwedstrijd voor wielertoeristen, op vrijdag een vipfeest, op zaterdag een festival met optredens van verschillende dj’s en op zondag een fietstocht voor wielertoeristen. Het stadsbestuur steunt dit gemeenschapsvormend project met een subsidie van 1.000 euro.
 
Stad herbekijkt snelheidsremmers Veldhoven na bewonersenquête 
Het stadsbestuur laat de veelbesproken verkeersdrempels in Veldhoven verwijderen en ontwerpt een nieuw plan met snelheidsremmende maatregelen om de verkeerssituatie veiliger te maken. Het stadsbestuur maakte deze beslissing op basis van de resultaten van een bewonersenquête die de stad zelf voerde.
 
530 gezinnen in de omgeving van Veldhoven kregen in juni een enquêteformulier in de bus. Hiervan werden 308 formulieren (58 %) ingevuld terugbezorgd. De grote meerderheid (87 %) gaf aan niet tevreden te zijn met de huidige situatie. 78 procent ging akkoord met het verwijderen van de drempels en het behouden van een wegversmalling met bloembakken. Het stadsbestuur vroeg de buurtbewoners ook naar hun standpunt over de doorgang aan Dompel. De meerderheid (56 %) wil dat de doorgang toe blijft.